Ενημέρωση από Ένωση Γονέων «My school»

Προς: – Συλλόγους Γονέων – Γονείς & Κηδεμόνες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στους χώρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχει μια έντονη ανησυχία σε σχέση με το νέο σύστημα καταγραφής στοιχείων «My School» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς μέσα από τα θεσμικά τους όργανα (ΔΟΕ , ΟΛΜΕ, Ενώσεις Γονέων) έχουν προσφύγει στην Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ζητούν από την Υπηρεσία να ελέγξει τη νομιμότητα της ψηφιακής εφαρμογής του συστήματος «Μy school» ως προς την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.
Από τις 19 Δεκεμβρίου 2013 η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει καταθέσει ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για την αναγκαιότητα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων μαθητών και γονιών άσχετων με τις ανάγκες και τους σκοπούς της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Μέχρι σήμερα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα που του έχει θέσει η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ως εκ τούτου εμείς σαν γονείς είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την αθωότητα της συλλογής προσωπικών δεδομένων των παιδιών μας αλλά και δικών μας όπως ΑΜΚΑ μαθητή, θρήσκευμα μαθητή, απαλλαγή από μαθήματα, ποινές μαθητή (αποβολή, ωριαία αποβολή, μείωση διαγωγής, παρατήρηση, επίπληξη) δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες απουσίες, μόρφωση και επάγγελμα γονέων.
Για τη δική σας πληροφόρηση σας παραθέτουμε ηλεκτρονικές διευθύνσεις από όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για το ιστορικό, τις αντιδράσεις αλλά και απόψεις των άμεσα ενδιαφερόμενων σε σχέση με τα παραπάνω
http://www.alfavita.gr/tags/myschool
http://www.dimosiosxoleio.com/

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s