Καθαρισμός Παρόδου 7ου Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί Γονείς, Φίλοι και μέλη,

Όπως σας είναι γνωστό από τη σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Συλλόγου μας, το Σάββατο 22.11.2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η 1η μας ομαδική δράση, για τη φετινή χρονιά, με σκοπό το καθαρισμό και την αποκατάσταση της παρόδου του σχολείου των παιδιών.

Από τις 11.00 και μετά, με σύμμαχο τον καλό καιρό κι οπλισμένοι με κέφι, μαζευτήκαμε, τελικά, περίπου, είκοσι πέντε (25) γονείς. (Την επόμενη φορά, ελπίζουμε να είμαστε ακόμη περισσότεροι.)

Όπως είναι εμφανές, η πάροδος καθαρίσθηκε από τα συγκεντρωμένα φύλλα, τα οποία εμπόδιζαν την απορροή του νερού, με συνέπεια τη δημιουργία λάσπης, ανοίχθηκε αυλάκι για να αποφεύγεται η συγκέντρωση νερού και λάσπης, ενώ τοποθετήθηκαν, στο μέτρο του δυνατού, πλάκες πεζοδρομίου στο ύψος της πλαϊνής εξόδου του σχολείου.

Όσα παιδιά συμμετείχαν, καθάρισαν το χώρο μέχρι τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου.

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να βελτίωσε την κατάσταση και να αποτελέσει έναυσμα συμμετοχής σε επόμενες δράσεις.

Ό,τι γίνεται είναι για το κοινό καλό και λειτουργεί συμπληρωματικά προς όσα γίνονται ή θα έπρεπε να υλοποιούνται από τα αρμόδια – θεσμοθετημένα όργανα.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν ροφήματα και γλυκίσματα, τα οποία ετοίμασαν και προσέφεραν οι συμμετέχοντες γονείς.

Η δράση καλύφθηκε, ως προς τα υλικά και τα εργαλεία, από προσφορές γονέων. Μικρό ποσό καλύφθηκε από το αποθεματικό του συλλόγου, κατόπιν έρευνας αγοράς.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παρόντες γονείς και τα παιδιά αλλά και σε όλους όσους συνέδραμαν υλικώς.

Άξιζε τον κόπο γιατί ήταν μια διαδικασία συλλογική κι ευχάριστη, ένα παράδειγμα ενωτικής δράσης για μικρούς και μεγάλους.

Δυστυχώς, αντίστοιχη ανταπόκριση δεν υπήρξε στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Κυριακής 23.11.2014, στην οποία συμμετείχαν περίπου τριάντα (30) γονείς, πλην όμως διενεργήθηκε κανονικά, σύμφωνα με το Καταστατικό, λαμβάνοντας αποφάσεις, για τις οποίες θα υπάρξει ανακοίνωση στις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε ότι η εικόνα συμμετοχής θα βελτιωθεί στο μέλλον.

Καλώς ή κακώς η όποια πρόοδος κι επιτυχία του κοινού πεδίου δράσης μας, του Συλλόγου Γονέων, εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας, η οποία, καλώς ή κακώς απαιτεί ένα μέρος του όποιου ελεύθερου χρόνου και της διάθεσης του καθενός μας.

Κοινό σκοπός μας είναι η βελτίωση του χώρου και των συνθηκών του χώρου όπου τα παιδιά μας περνάνε το μισό της ημέρας τους, του σχολείου τους.

Όλες οι ιδέες και προτάσεις είναι απαραίτητες κι ευπρόσδεκτες.


Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε στην επόμενη δράση μας, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, μεταξύ 11.00 -15.00, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα συνδράμουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας, στην προετοιμασία και την υλοποίησή της. Σχετικές λεπτομέρειες στις επόμενες ημέρες.

 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε το blog του συλλόγου. Κάνετε “FOLLOW” διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να λαμβάνετε άμεσα τις ανακοινώσεις και να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν το σχολείο μας, τον Σύλλογο, την Ένωση Γονέων κι άλλα ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s