Σχολικό Συμβούλιο – Θέματα Που Συζητήθηκαν

Αγαπητοί Γονείς & Φίλοι,

Την περασμένη Τετάρτη 10/12/2014 το ΔΣ του συλλόγου μας συμμετείχε με απαρτία (4 μέλη) στο σχολικό συμβούλιο του σχολείου μας. Το σχολικό συμβούλιο αποτελείται από το εκπαιδευτικό προσωπικό, την διεύθυνση του σχολείου και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Στο σχολικό συμβούλιο παρευρέθη ο κος Παπαδάκος ο οποίος είναι Διευθυντής της σχολικής επιτροπής του δήμου Αμαρουσίου. Η σχολική επιτροπή είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τις εργασίες συντήρησης & επισκευής των κτηριακών υποδομών όλων των σχολείων του δήμου μας.

Στην συζήτηση αυτή καταρχήν μας ανακοίνωσε ο κος Παπαδάκος ότι από τον Ιανουάριου του 2015 παραιτείται, μετά από μια μακρόχρονη συμβολή από την θέση του Διευθυντή της σχολικής επιτροπής.

Τα κυριότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και που αφορούν την κτηριακή υποδομή του σχολείου μας ήταν τα εξής:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ / ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ
Μας ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί κονδύλια για την επάνδρωση όλων των σχολείων του δήμου με διακόσιους (200) σταθερούς και φορητούς υπολογιστές καθώς και για την εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης. Στόχος είναι η άμεση και εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο με σκοπό την ψηφιακή κάλυψη του εκπαιδευτικού προγράμματος όπου αυτό είναι εφικτό και απαιτείται βάσει των όσων ορίζονται από το υπουργείο παιδείας. Για το 7ο δημοτικό σχολείο, θα δοθούν 10 σταθεροί (desktops) και 20 φορητοί (Notebooks). Επίσης θα καλυφθεί το κόστος για την δομημένη καλωδίωση. Τόσο η παροχή των Η/Υ όσο και της δομημένης καλωδίωσης μας ανέφερε ότι εκτιμάει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ
Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 θα γίνουν εργασίες μόνωσης στην ταράτσα του σχολείου.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Για την αντικατάσταση των τουαλετών μας ενημέρωσε ότι ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης τους και γενικότερα η ανακαίνιση ολόκληρου του χώρου, προέκυψε ζήτημα διότι απαιτείτο να γίνουν εργασίες στα σιφώνια. Επειδή τα σιφώνια βρίσκονται κάτω από το έδαφος δεν επιτρέπεται στην σχολική επιτροπή να αναλάβει τέτοιου είδους εργασίες. Αυτές εμπίπτουν στον οργανισμό Σχολικών κτηρίων (ΟΣΚ). Για τον λόγο αυτό, όπως μας ανέφερε, θα γίνει διαγωνισμός μέσω του ΟΣΚ. Εκτίμηση για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης – αντικατάστασης δεν υπάρχει αλλά θεωρητικά ο διαγωνισμός θα βγει μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2015.

Εκ μέρους του ΔΣ τέθηκαν και άλλα θέματα όπως η επισκευή της επιφάνειας του προαύλιου χώρου τόσο για την επίστρωση του γηπέδου μπάσκετ όσο και της υπόλοιπης επιφάνειας , διότι υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα με αποτέλεσμα να πέφτουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Σε αυτό δεν δόθηκε κάποια λύση και είναι θέμα το οποίο θα πρέπει να το απευθύνουμε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Επίσης ερωτήθηκε ποια είναι η διαδικασία για τοποθέτηση στεγάστρου τόσο μέσα στον χώρο του σχολείου όσο και στην πάροδο (έξω από την πλαϊνή είσοδο – έξοδο). Σε αυτή την περίπτωση εμπλέκεται η πολεοδομία και ο δήμος. Ειδικά για μέσα στον χώρο του σχολείου οποιοδήποτε σταθερό στέγαστρο απαιτεί την άδεια την πολεοδομίας διότι επηρεάζεται ο συντελεστής δόμησης.

Το ΔΣ του συλλόγους μας θα συνεχίσει την προσπάθεια του να δώσει λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό, είτε με ιδία μέσα είτε μέσα από τους θεσμούς και τις διαδικασίες που ορίζουν οι νόμοι και το καταστατικό μας.

Αναφορικά με το θέμα των Ηλεκτρονικών υπολογιστών και της δομημένης καλωδίωσης όσοι από εσάς είχατε παρευρεθεί στην 2η Γενική Συνέλευση της χρονιάς, το είχαμε συζητήσει και είχαμε ήδη αναζητήσει και βρει μέσα από προσφορές τρόπο να καλυφτεί το κόστος για την δομημένη καλωδίωση αλλά και για 2 φορητούς υπολογιστές ώστε εκ περιτροπής να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των δυο ορόφων του σχολείου μας.

Είναι ευχάριστο το ότι έχει δρομολογηθεί από την σχολική επιτροπή η πλήρης κάλυψη του σχολείου στο θέμα αυτό. Ελπίζουμε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει επανδρωμένη με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τόσο πλέον είναι αναγκαίοι.

Δυστυχώς τα περισσότερα θέματα απαιτούν επιμονή, σταθερότητα και υπομονή, ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Όμως είναι καθοριστικός παράγοντας η ενεργή συμμετοχή σας και στήριξη του συλλόγου μας.

Σας καλούμε για ακόμη μια φορά να συμμετέχετε στις δράσεις και στις συγκεντρώσεις του συλλόγου μας διότι μέσα από την συμμετοχή σας και τον διάλογο παράγεται πλουσιότερο έργο.

Σας υπενθυμίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 21/12/2014 στις 10:00. Σύντομα θα σας αποσταλεί και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ τουΣυλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s