ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ / ΧΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι έχω δεχτεί παρατηρήσεις από την διεύθυνση του σχολείου μας, αναφορικά με την καθαριότητα του χώρου έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, στα πλαίσια διεξαγωγής των εξωσχολικών δραστηριοτήτων (απογευματινές ώρες).

Οι γονείς / συνοδοί χρησιμοποιούν τις καρέκλες από την αίθουσα των εκδηλώσεων, οι οποίες είναι μόνο για εσωτερική χρήση και στην συνέχεια δεν τις επιστρέφουν στην θέση τους. Οι καρέκλες αυτές μπορεί να βραχούν, σε περίπτωση βροχής, μπορεί να κλαπούν, να γίνουν αντικείμενα παιχνιδιού από παιδιά και εξωσχολικούς και γενικότερα να καταστραφούν.

Επίσης οι ίδιοι γονείς / συνοδοί, καπνίζουν, πίνουν τον καφέ τους και δυστυχώς ρίχνουν τόσο τα αποτσίγαρα όσο και τα ποτήρια του καφέ κάτω, έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, χωρίς να μπουν στον κόπο να τα μαζέψουν κατά την αναχώρηση τους.

Πρέπει να σας ενημερώσω ότι καταρχήν το κάπνισμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στον χώρο του σχολείου. Δεύτερον, η καθαριότητα είναι υποχρέωση και ευθύνη όσων χρησιμοποιούν τον χώρο. Η καθαρίστρια δεν μπορεί να καθαρίζει οποιαδήποτε ώρα. Έρχεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πλαίσιο ώστε να είναι καθαρό το σχολείο για την επόμενη ημέρα. Ότι σκουπίδια αφήνουν οι γονείς / συνοδοί, την άλλη ημέρα θα τα βρουν τα παιδιά όλων μας.

Παρακαλώ λοιπόν για την υπεύθυνη χρήση του χώρου του σχολείου και του εξοπλισμού του. Το σχολείο πρέπει να αποτελεί χώρο παραδειγματισμού από όλες τις απόψεις.

Να θυμάστε ότι:

• Το κάπνισμα απαγορεύεται στον χώρο του σχολείου.
• Όσοι επιθυμούν να καπνίσουν θα πρέπει να το κάνουν εκτός περιβάλλοντος σχολικού χώρου.
• Η καθαριότητα είναι υποχρέωση όσων χρησιμοποιούν τους χώρους του σχολείου.
• Ο εξοπλισμός του σχολείου πρέπει να χρησιμοποιείται με τον απαραίτητο σεβασμό διότι δεν αντικαθίσταται εύκολα, ειδικά τα χρόνια που διανύουμε. Σε περίπτωση καταστροφής του, ο υπαίτιος θα καλύψει την δαπάνη αντικατάστασης του.

Βοηθείστε το ΔΣ του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων να προσφέρει όσο περισσότερα μπορεί χωρίς να δημιουργούνται δυσμενείς αιτίες και αφορμές.

Αντιλαμβάνεστε ότι η σχέση με την διοίκηση του σχολείου μας οφείλει να είναι σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε από κοινού, το μέγιστο έργο προς τα παιδιά μας.

Η παραπάνω σχέση χτίζεται σταδιακά και κυρίως μέσα από την καθημερινή μας επικοινωνία και συνεργασία με την διοίκηση του σχολείου.

Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια μακροχρόνια σχέση η οποία θα αποτελέσει το θεμέλιο για τα επόμενα χρόνια.

Ας φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και των υποχρεώσεων μας απέναντι στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καζδαγλής
Πρόεδρος
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s