ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η σημασία της κοινωνικής – συναισθηματικής μάθησης»

Αγαπητά Μέλη,

Ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σάς προσκαλεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 & ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σε ενημερωτική ομιλία με θέμα:
Η σημασία της κοινωνικής – συναισθηματικής μάθησης
              ( Social and emotional Learning) – Συναισθηματική νοημοσύνη

Η κοινωνική – συναισθηματική μάθηση κερδίζει συνεχώς έδαφος εστιάζοντας στις λεγόμενες «δεξιότητες ζωής» (life skills) οι οποίες υπήρξαν επί πολλές δεκαετίες παραγκωνισμένες ή στην καλύτερη περίπτωση είχαν ελάχιστη εφαρμογή ως τώρα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι αρχές της βασίζονται στη «Συναισθηματική νοημοσύνη» η οποία ορίζεται κατά τον Daniel Goleman ως εξής:
Η «Συναισθηµατική Νοηµοσύνη» αναφέρεται στην ικανότητα για την αναγνώριση των δικών µας συναισθηµάτων και των συναισθηµάτων των άλλων, για την ικανότητα να κινητοποιούµε τους εαυτούς µας, για την κατάλληλη ρύθµιση των συναισθηµάτων µας εσωτερικά και στις σχέσεις µας. Περιγράφει ικανότητες διακριτές αλλά και συµπληρωµατικές της ακαδηµαϊκής νοηµοσύνης, των καθαρά γνωστικών ιδιοτήτων που µετρούνται µε το ∆είκτη Νοηµοσύνης ». ( Goleman, 1998 σ. 317).

Αλλά και την κοινωνική διάσταση της: «Έτσι το επίκεντρο στης Κοινωνικής Νοηµοσύνης διευρύνεται από τη θέση ενός ατόµου στην προοπτική των δύο, από τις ικανότητες που υπάρχουν σε ένα άτοµο σε αυτές που προκύπτουν όταν το άτοµο αυτό εµπλέκεται σε µία σχέση…. (Goleman, 2006 σελ. 24)

Η ενημέρωση θα γίνει από την κα Έφη Καρρά, Νηπιαγωγό, υπεύθυνη του βιωματικού προγράμματος «Ο Μαγικός Κύκλος».

Στο πρόγραμμα της κοινωνικής συναισθηματικής εκπαίδευσης «Ο Μαγικός Κύκλος», τα παιδιά εκπαιδεύονται στην αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων τους καθώς και στην επικοινωνία τους με τους άλλους (συνομήλικους και ενήλικες). Αυτού του είδους η εκπαίδευση, η οποία καλύπτεται ελάχιστα από το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα, θεωρείται πλέον τόσο απαραίτητη όσο και η εκπαίδευση στην ακαδημαϊκή γνώση που δίνει το σχολείο.

Σημείωση: Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Εκ μέρους του ΔΣ,

Κωνσταντίνος Καζδαγλής

Πρόεδρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s