ΚΑΜΠΙΕΣ / ΨΕΚΑΣΜΟΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

Πρόσφατα έχουμε γίνει αποδέκτες ηλεκτρονικών επιστολών αναφορικά με το θέμα της εμφάνισης των καμπιών στα πεύκα του σχολείου και ειδικά για την ευθύνη και συνυπευθυνότητα μας ως ΔΣ σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδιά παρουσιάσει αλλεργία ή αλλεργικό σοκ.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι:
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν έχει οιαδήποτε άμεση ανάμειξη ή ευθύνη για τη λειτουργία της σχολικής μονάδος εντός της οποίας υπεύθυνη είναι η διευθύντρια, η σχολική επιτροπή και ο Δήμος.
Η ευθύνη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων περιορίζεται στο γενικότερο ενδιαφέρον και κυρίως στην προσπάθεια για:
1. Την μελέτη και προβολή των προβλημάτων του σχολείου και ο συντονισμός της δράσης όλων των γονέων για την ορθή επίλυση τους.
2. Την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την δημοκρατική αναβάθμιση της παιδείας
3. Την καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου των μαθητών και την δυνατότητα έκφρασης μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες με σκοπό την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας μέσα και έξω από το σχολείο.
4. Την βαθμιαία εξοικείωση των μαθητών με τις ηθικές, εθνικές, θρησκευτικές και ανθρωπιστικές αξίες και η οργάνωσης του σε σύστημα αξιών.
5. Την σωματική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την προώθηση και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού
6. Την εξασφάλιση για την καλύτερη αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών.
7. Την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας και η διάδοση και χρήση αυτών.
8. Την υλική και ηθική συμπαράσταση των μαθητών για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας και της ευγενικής άμιλλας για μάθηση και εργασία.
9. Την φροντίδα για την καλή υγεία των μαθητών και η δημιουργία καλών συνθηκών στο χώρο του σχολείου.
10. Την προώθηση της διαρκούς μόρφωσης των μελών του συλλόγου σε συνεργασία με τα κέντρα επιμόρφωσης της γειτονιάς και η συνεργασία με διάφορους μαζικούς φορείς της γειτονιάς.

Οι τρόποι και οι μέθοδοι εφαρμογής των παραπάνω αναφέρονται αναλυτικά στο καταστατικό του συλλόγου μας και διέπονται από τον Ν. 1566/85,  καθώς και τον Ν. 2621/98 και της υπουργικής απόφασης Δ4/662/23.12.98, καθώς και το Καταστατικό της ΑΣΓΜΕ.

Το καταστατικό μας βρίσκεται αναρτημένο στην παρούσα ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου μας και είναι στην διάθεση κάθε μέλους.

Στα πλαίσια της φροντίδας για την καλή υγεία των παιδιών και ειδικά για το θέμα της εποχικής εμφάνισης της κάμπιας στα πεύκα του σχολείου, είχαμε συζητήσει το θέμα με την διευθύντρια η οποία είχε ήδη μεριμνήσει και είχε καλέσει τον δήμο. Ο ψεκασμός και το κλάδεμα των δέντρων έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επειδή έχουν κάνει την εμφάνιση τους ξανά, η κα Αλεξίου μας ενημέρωσε πριν ολίγων ημερών, ότι έχει ζητήσει εκ νέου να γίνει ψεκασμός και επιπλέον κλάδεμα και αναμένει να την ενημερώσουν από τον δήμο σχετικά με την διαθεσιμότητα τους.

Το ΔΣ του συλλόγου μας θα επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία ώστε να τονίσει την άμεση ανάγκη για την αντιμετώπιση του θέματος.

Θα πρέπει όμως εκτός των ανωτέρω, οι γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν θέματα αλλεργιών, να μεριμνήσουν ενημερώνοντας πρώτον τα ίδια τα παιδιά για τους τρόπους προστασίας τους και προφύλαξης τους και δεύτερον να ενημερώσουν τόσο την διεύθυνση του σχολείου όσο και τον/την δάσκαλο/λα του/των παιδιού/ιων τους.

Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για τρόπους προφύλαξης των παιδιών από τις εποχικές αλλεργίες.
Εκ μέρους του ΔΣ
Κωνσταντίνος Καζδαγλής
Πρόεδρος ΔΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s