Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Αγαπητοί Γονείς & Μέλη,

σας προσκαλούμε σε μια νυχτερινή επίσκεψη την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016  στις 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του  Αστεροσκοπείου Πεντέλης. Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης λειτουργεί το Κέντρο Επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη από το 1995. Το βασικό μέλημα του Κέντρου είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους, και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις στην Αστρονομία και Διαστημική Φυσική. Αυτό επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το διοπτρικό τηλεσκόπιο 62.5 εκ. Newall. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων. Το Κέντρο Επισκεπτών στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall στο λόφο «Κουφός» στη Πεντέλη, περίπου 18 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, σε υψόμετρο 500μ. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1958 εξ’ ολοκλήρου από πεντελικό μάρμαρο.

  • Ώρες επίσκεψης – περιήγησης 19:00 -22:00 μ.μ.
  • Κόστος εισόδου: 5 ευρώ   (για ενήλικες και παιδιά).

Για εξαιρέσεις από το τίμημα εισόδου,σε περίπτωση που ανήκετε σε ειδική κατηγορία (π.χ. άνεργοι ) τηλεφωνήστε στο 210-6131247 για πληροφορίες.

  • Η εκδρομή θα γίνει με πούλμαν το οποίο θα αναχωρήσει στις 18:15 από την οδό Νίκης μπροστά από το παντοπωλείο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων, δεν θα γίνει χρήση πούλμαν.
  • Κόστος πούλμαν: 4 ευρώ/ άτομο
  • Επιστροφή περίπου στις 22:30 μ.μ.
  • Σε περίπτωση που κάποιος δε θέλει να χρησιμοποιήσει το πούλμαν, θα πρέπει να βρίσκεται στον Λόφο «Κουφός» στο Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη στις 19:00 μ.μ. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να ενημερώσει για την συμμετοχή του την Κορρέ Ευαγγελία (τηλ. 6977401562).
  • Καθώς για την επίσκεψη της 13/05/2016 κατώτατο όριο επισκεπτών του σχολείου μας είναι τα 50 άτομα σας ενημερώνουμε πως, αν οι συμμετοχές είναι λιγότερες, δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.
  • Για την κατανόηση της παρουσίασης απαιτείται τα παιδιά να είναι 10 ετών και άνω.

Στην επίσκεψη (πούλμαν και Αστεροσκοπείο) δεν θα επιτραπούν ασυνόδευτα παιδιά. Οι γονείς που δεν θα συνοδεύουν τα παιδιά τους θα πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση συνοδού και συμμετοχής των παιδιών. Οι συνοδοί δεν μπορούν να έχουν στην ευθύνη τους περισσότερα των 3 παιδιών. Υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών είναι οι γονείς και οι συνοδοί αντίστοιχα.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 11/05/2016. Τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τις αφήσετε στο γραμματοκιβώτιο του Συλλόγου (στην είσοδο του σχολείου δεξιά στον πίνακα ανακοινώσεων) ή να επικοινωνήσετε με το μέλος του Δ.Σ. Κορρέ Ευαγγελία, τηλ.: 6977401562. (Για να εκτυπώσετε την αίτηση πατήστε εδώ.)

Το ΔΣ του

Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

email: 7dimotikoamarousiou@gmail.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s