ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Αγαπητοί Γονείς & Φίλοι,

Σε μια συζήτηση που είχα με μια μητέρα – μέλος του συλλόγου μας, με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη των θερινών διακοπών όπου τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να παίξουν με μεγαλύτερη ελευθερία, θίξαμε ένα θέμα το οποίο απασχολεί λίγο πολύ όλους τους γονείς με μικρά ή και μεγάλα παιδιά, το θέμα της απαγωγής.

Αφορμή της συζήτησης, ήταν η εμφάνιση των κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, όπου ευτυχώς ο δράστης συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία.

Σε συνέχεια λοιπόν  της συζήτησης μας, μου προώθησε ένα ενδιαφέρον άρθρο το οποίο και σας προωθώ με την σειρά μου.

Σημασία όπως θα διαπιστώσετε έχει η δημιουργία μιας σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά μας και η γνώση στο πως πρέπει να αντιδράσει ο γονιός σε περίπτωση αρπαγής – επίθεσης σε παιδί.

Επίσης σημασία έχει η επίβλεψη των παιδιών δίνοντας τους την δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στον ελεγχόμενο πάντα από εμάς χώρο (ειδικά για τα μικρότερα). Δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί, ο απαγωγέας εφόσον βάλει στον στόχο ένα παιδί, η απαγωγή του δεν είναι εφικτό να αποτραπεί. Μπορεί να συμβεί μπροστά στα ίδια μας τα μάτια!

Μεγάλο βάρος λοιπόν στην επικοινωνία με τα παιδιά μας. Πρέπει να μας ενημερώνουν που βρίσκονται, με ποιους βρίσκονται και να υπάρχουν κανόνες και όρια. Αν όλοι ακολουθήσουμε την ίδια προσέγγιση, τότε θα είναι ευκολότερο για όλα τα παιδιά και όλους τους γονείς, ειδικά τώρα που τους καλοκαιρινούς μήνες θα μαζευόμαστε στο πάρκο της γειτονιάς μας!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καζδαγλής

Πρόεδρος ΔΣ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s