ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 12/11/2017 – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αγαπητά Μέλη,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε ότι  την περασμένη Κυριακή 12/11/2017, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας.

Δυστυχώς η προσέλευση δεν ήταν για ακόμη μια χρονιά ικανοποιητική δεδομένου ότι την πρώτη Κυριακή (05/11/2017) δεν υπήρξε απαρτία (1/3 των ταμειακά ενήμερων μελών), και την δεύτερη Κυριακή παρευρέθηκαν συνολικά 32 μέλη – γονείς. Να σημειωθεί ότι στο σχολείο μας φοιτούν 233 παιδιά με πάνω από 300 γονείς μέλη του συλλόγου. Δηλαδή συμμετείχε στην γενική συνέλευση περίπου (κατ΄ εκτίμηση) το 10% των γονέων!

Παρ΄ όλα αυτά και βάσει των όσων ορίζονται από το καταστατικό, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση.

Στην συνέλευση παρουσιάστηκαν – συζητήθηκαν:

  • Ο απολογισμός των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την περασμένη σχολική χρονιά 2016-2017.
  • Ο έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής για τα ταμειακά και το τρέχων αποθεματικό.
  • Ετήσια Συνδρομή μελών
  • Εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Άλλοι τρόποι επικοινωνίας

Για τα ανωτέρω αποφασίστηκαν / συζητήθηκαν:

Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής – Διαθέσιμο αποθεματικό:

Βάσει του σχετικού ελέγχου της εξελεγκτικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους: κα Τζιάφα Κατερίνα, κα Χουσιάδα Μαρία και τον κο Γρηγόρη Κυριαζόπουλο, τα ταμειακά διαθέσιμα κατά την ημέρα ελέγχου (05/10/2017), ανέρχονται στα Δύο Χιλιάδες Οκτακόσια Εξήντα Πέντε ευρώ και πενήντα εννέα λεπτά (2.865,59€). Στις 17/11/2017 θα διεξαχθεί το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από την διεύθυνση του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό, στο οποίο έχει προσκληθεί το ΔΣ του συλλόγου μας. Κατά την διάρκεια του Σχολικού Συμβουλίου θα γίνει και η επίσημη καταγραφή των αναγκών του σχολείου μας με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση του ανωτέρω αποθεματικού.

Ετήσια Συνδρομή:
Το ποσό για την ετήσια συνδρομή για το σχοικο έτος 2017-2018, για κάθε μέλος (συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών οικογενειών) ορίστηκε στο ποσό των Δέκα (10) ευρώ ανά μέλος και Δέκα πέντε (15) ευρώ ανά οικογένεια (2 μέλη).

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το ποσό για την εγγραφή νέου μέλους (νέοι γονείς στο σχολείο) ανέρχεται βάσει καταστατικού στα 3 ευρώ.

Εξωσχολικές Δραστηριότητες:

Αποφασίστηκε να γίνει διερεύνηση, σε συνέχεια και της έρευνας η οποία διεξήχθη στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, δυστυχώς με πολύ μικρή συμμετοχή (μόλις 20 απαντήσεις), δασκάλων – εισηγητών από επιτροπή μελών του ΔΣ αλλά πιθανά και γονέων, για τις επικρατέστερες δραστηριότητες (ενδεικτικά: Ζωγραφική, Εικαστικά κλπ).

Σύντομα θα ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου για τις περεταίρω ενέργειες (υπεύθυνος συντονισμού, διαδικασία αξιολόγησης, κατάθεση σχετικού αιτήματος στην δημοτική αρχή κλπ). Στόχος είναι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση (ανεύρεση εισηγητών  – δασκάλων).

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας:

Απορρίφθηκε από την Γενική Συνέλευση η δημιουργία άλλου μέσου επικοινωνίας (Social Media) εφόσον υπάρχει Blog του συλλόγου καθώς και σχετικό email.

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος όλων των γονέων είναι περιορισμένος. Η Γενική Συνέλευση όμως αποτελεί το κύριο όργανο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και λήψης αποφάσεων, για την βέλτιστη λειτουργία και το έργο του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Πρόκειται για μια Κυριακή και συγκεκριμένα για μόλις 2 ώρες περίπου, το κάθε σχολικό έτος. Δύο (2) ώρες στις οποίες γίνεται προσπάθεια να ληφθούν αποφάσεις βάσει των οποίων θα λειτουργήσει το ΔΣ του συλλόγου, με αποδέκτες του έργου του τα παιδιά ΟΛΩΝ!

Η τόσο μεγάλη αποχή από την Γενική Συνέλευση δημιουργεί ερωτήματα και φυσικά δεν αφήνει το περιθώριο ουσιαστικής ανάλυσης του φαινομένου και αντιμετώπισης του λόγω της απουσίας του λόγου όσων απουσίαζαν.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αποτελείται από εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν για το γενικό καλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αποκλειστική δική τους ευθύνη το να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και ειδικά οι επιθυμίες όλων, ειδικά όταν υπάρχει σχεδόν καθολική απουσία συμμετοχής των υπόλοιπων γονέων.

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι έχετε διαπιστώσει ότι έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια και θα συνεχίσει να γίνεται εκ μέρους των μελών του ΔΣ, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να παραχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο έργο. Όμως ο χρόνος των 7 μελών του ΔΣ είναι πεπερασμένος και ως συνέπεια αυτού και το παραγόμενο έργο τίθεται σε πολύ περιορισμένο πλαίσιο.

Ας ελπίσουμε στην μεγαλύτερη συμμετοχή. Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στις προσπάθειες μας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Κωνσταντίνος Καζδαγλής

Πρόεδρος ΔΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s