ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγαπητοί Γονείς & Φίλοι,

Εχθές το πρωί,  η Δ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού  Ομίλου Ελλάδος.

Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το άθλημα της ιστιοπλοΐας από την καταξιωμένη προπονήτρια κα Δέσποινα Ορφανίδου.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες έγινε παρουσίαση του παγκοσμίως γνωστού σκάφους ιστιοπλοΐας, Optimist. Η κατηγορία Optimist είναι η πιο διαδεδομένη παγκοσμίως κατηγορία σκαφών εκμάθησης ιστιοπλοΐας για παιδιά μέχρι και 15 ετών. Η κατηγορία αυτή είναι η εισαγωγική για κάποιον αθλητή ο οποίος ενδιαφέρεται αρχικά να γνωρίσει την μαγεία της ιστιοπλοΐας από την μια αλλά και να προχωρήσει μέχρι το αγωνιστικό επίπεδο.

Έμαθαν τα βασικά μέρη του σκάφους, την λειτουργία του πανιού του καθώς και το τι σημαίνει «ορτσάρω» και «ποδίζω», έννοιες απαραίτητες για την διακυβέρνηση του σκάφους.

Τέλος κατάφεραν να μπουν μέσα στο σκάφος, μέσα στο νερό και να προσπαθήσουν να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα είχαν ακούσει νωρίτερα από την κυρία Ορφανίδου.

Η εμπειρία μοναδική!! Τα χαμόγελα δεν σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το αρχαίο λιμάνι της Μουνιχίας, του μικρολίμανου δηλαδή, μέχρι και την ώρα όπου μετά το «ταξίδι» τους στην θάλασσα επισκέφτηκαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ).

Εκεί τους υποδέχτηκε ο διευθυντής του ομίλου, κος Καβάλης, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία του ομίλου καθώς και για την ετήσια γιορτή όπου διεξαγόταν στην αρχαία Ελλάδα, στο ίδιο σημείο προς τιμή της θεάς Άρτεμης, με την παρέλαση των ιερών τριήρων, στον φαληρικό όρμο, των τριήρων οι οποίες είχαν συμμετάσχει στην νικητήρια ναυμαχία της Σαλαμίνας!

Φεύγοντας, οι μικροί πλέον ιστιοπλόοι, αφού έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, το μόνο που επιθυμούσαν ήταν να ξαναμπούν σε ένα σκάφος Optimist και να συνεχίσουν το ταξίδι στην θάλασσα!

Η αλήθεια είναι ότι το άθλημα της ιστιοπλοΐας είναι ένα «καθαρό» άθλημα το οποίο μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε είτε είναι παιδί 5 ετών είτε είναι παιδί 100 ετών. Για του λόγου το αληθές, φεύγοντας οι μικροί μας ιστιοπλόοι συνάντησαν μια ιστορική προσωπικότητα της Ελληνικής ιστιοπλοΐας, τον άνω των ογδόντα πέντε ετών, Καπετάνιο Στέλιο Μπόνα, ο οποίος συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας με επιτυχίες!

Η επίσκεψη οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου μας  σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου.  Δυστυχώς για καθαρά χωροταξικούς λόγους δεν ήταν δυνατή η επίσκεψη από το σύνολο των μαθητών του σχολείου μας. Όμως μετά την επιτυχία και την χαρά των παιδιών, δώσαμε νέο ραντεβού με σκοπό να μπορέσουν να επισκεφτούν και οι υπόλοιπες τάξεις τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ευχαριστούμε την διεύθυνση του σχολείου και τις δασκάλες των τμημάτων της Δ’ τάξης για την εμπιστοσύνη τους.

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Κωνσταντίνος Καζδαγλής

Πρόεδρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s