ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ!

Αγαπητοί Γονείς & Φίλοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, ολοκληρώθηκε με επιτυχία  στις 14/10/2018 η διαδικασία αρχαιρεσιών του συλλόγου μας και χθες το βράδυ συστάθηκε το νέο ΔΣ.

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μια από τις μεγαλύτερες τα τελευταία 5 χρόνια, με την προσέλευση στην κάλπη 125 μελών. Το ίδιο μεγάλη υπήρξε και η συμμετοχή υποψηφίων τόσο για το ΔΣ όσο και για τα υπόλοιπα όργανα των γονέων & κηδεμόνων. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον των γονέων για το μέλλον του συλλόγου μας αλλά και για την στήριξη των παιδιών μας κατέχει σημαντική θέση στις προτεραιότητες των οικογενειών.

Ως απερχόμενος πρόεδρος, και επικοινωνώντας για τελευταία φορά από την θέση αυτή, οφείλω και θα ήθελα, να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, τόσο τους παλαιότερους (ακόμη και εκείνους που πλέον δεν βρίσκονται στο σχολείο μας), όσο και τους νεότερους, καθώς και τα μέλη των δυο κατά σειρά ΔΣ (2014-2016, 2016-2018), για την στήριξη τους σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για την συνεισφορά τους στην επίτευξη των κοινών στόχων.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα σχολικά συμβούλια και τις δυο διευθύντριες του σχολείου μας, την κυρία Πιέρρου και την κυρία Αλεξίου, για την συνεργασία των τελευταίων τεσσάρων συνολικά ετών καθώς και όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες.

Η προσωπική μου προσπάθεια ήταν επικεντρωμένη στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών εσωτερικά στο εκάστοτε ΔΣ, ώστε οι αποφάσεις να εξυπηρετήσουν το καλύτερο δυνατό τους στόχους λειτουργίας του Συλλόγου αλλά και των υπολοίπων οργάνων (Αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονέων, Σχολική Κοινότητα, Ελεγκτική Επιτροπή κλπ), με τελικό σκοπό το βέλτιστο δυνατόν όφελος για τα παιδιά όλων μας.

Σχολές Γονέων, Ενημερωτικές Ημερίδες για ευαίσθητα θέματα, όπως η Διατροφή στην παιδική ηλικία, η Σεξουαλικότητα στην παιδική ηλικία, Ημερίδα Παιδικής κακοποίησης, κλπ, καθώς και το πρόγραμμα Συναισθηματικής νοημοσύνης στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του σχολείου μας αλλά και όμορων σχολείων, για περισσότερο των εννέα μηνών, ήταν μερικές από τις δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής ήταν ο άλλος πυλώνας στον οποίο προσπαθήσαμε να καλυφτούν οι ανάγκες του σχολείου μας (είτε με δωρεές είτε με ιδία μέσα), πάντα στο χρονικό πλαίσιο που θα μπορούσε τελικά να έχει ως αποτέλεσμα το μέγιστο όφελος για τους μαθητές, όπως: η αγορά Laptops, Βίντεο-προβολέων, Αθλητικών εμφανίσεων για συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες, ηχεία Η/Υ, Οθόνες Η/Υ, Γραφεία Η/Υ (για όλες τις αίθουσες) και Η/Υ, ώστε να στηρίξουμε το έργο των δασκάλων.

Τέλος μεριμνήσαμε ώστε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε στο μέγιστο επιτρεπτό (χρονικά και οικονομικά), ένα κλίμα ψυχαγωγίας μέσα από δράσεις, επισκέψεις και δραστηριότητες όπως: Bazaar, Αποκριάτικα πάρτι, Κοπή Βασιλόπιτας, Πασχαλιάτικα Τσουρέκια, Εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας, θέατρα και μουσεία.

Η εντολή μετά την καθολική συμμετοχή των γονέων στις εκλογές είναι ισχυρή: Το νέο ΔΣ καθώς και οι αντιπρόσωποι στα υπόλοιπα όργανα, οφείλουν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα και να αναπτύξουν στο μέγιστο δυνατό τις δράσεις ώστε να ενισχυθεί η υπάρχουσα δυναμική και το όφελος των παιδιών μας να είναι μεγαλύτερο.

Όλοι μας, όλα τα μέλη του συλλόγου, όλοι ο γονείς, οφείλουμε να στηρίξουμε την εντολή αυτή απέχοντας από την μίζερη και στείρα κριτική, στους «μικρούς» διαδρόμους του πάρκου και της πλατείας. Ο διάλογος οφείλει να γίνεται μέσα από τους θεσμούς που διέπουν την λειτουργία των συλλόγων. Μέσα από τις τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ, στις οποίες οφείλουμε και μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι μας καθώς και των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και της επώνυμης επικοινωνίας μέσα από το email του Συλλόγου.

Χαιρετίζω το νέο ΔΣ και του εύχομαι να βρει γρήγορα το μονοπάτι που θα οδηγήσει στην εκπλήρωση των ανωτέρω στόχων, μέσα από την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, και την βέλτιστη εκμετάλλευση των σημαντικά υψηλών ταμειακών διαθεσίμων.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

Ως απερχόμενος Πρόεδρος σας αποχαιρετώ με ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα:

«Μήτε ακούσιος ενέργει μήτε ακοινώνητος μήτε ανεξέταστος μήτε ανθελκόμενος. Μήτε κομψεία την διάνοιάν σου καλλωπιζέτω, μήτε πολυρρήμων μήτε πολυπράγμων έσο.»

Ελεύθερη απόδοση: «Μην ενεργείς δίχως την θέλησή σου, δίχως το πνεύμα της κοινής ωφελείας, δίχως συγκρότηση ή από αντίδραση. Μην προσπαθείς να κάνεις πιο όμορφη την σκέψη σου με ψεύτικα στολίδια ή πολυλογίες και μην καταπιάνεσαι με τα πάντα».

Marcus Aurelius (121-180 μ. Χ. , Ρωμαίος Αυτοκράτωρ)

—  ‘τα εις εαυτόν’ γ’ 3

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καζδαγλής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s