Αναστολή Λειτουργίας Τμήματος λόγω Covid-19

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Όπως είδη, πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ανεστάλη η λειτουργία του Δ1 τμήματος του σχολείου μας για 14 μέρες, λόγω ενός (1), επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού.

Κάτι αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή, που ωστόσο δεν πρέπει να μας πανικοβάλει.

Η διεύθυνση του σχολείου και το προσωπικό, έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που περιλαμβάνονται στην οδηγία – πρωτόκολλο  από τον ΕΟΔΥ. Όπως ο καθαρισμός σε επιφάνειες και εξοπλισμό του σχολείου (Παράρτημα ΙΙΙ, σελίδα 18 οδηγίας ΕΟΔΥ).

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπάρχουν κάποια κενά-ασάφειες, όπως για παράδειγμα, το τι θα πρέπει να γίνει με τα αδέλφια των μαθητών του τμήματος που κλείνει, τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που έχουν περιστασιακή επαφή με τους μαθητές κτλ. Οπότε για μια ακόμη φορά εμείς οι γονείς θα πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, και ενημερώνοντας τα παιδιά μας, για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να κινούνται στο χώρο του σχολείου, να προσπαθήσουμε να τα θωρακίσουμε όσο καλύτερα γίνετε.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι δεν έχει σημασία το ποιος, που πότε και γιατί. Πρέπει να σταθούμε στο ότι όλοι ενημερώθηκαν έγκαιρα από τους παθόντες και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Κάτι που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ανεξαρτήτου αρρώστιας, και να μην επιβαρύνουμε την μαθητική κοινότητα, στέλνοντας τα παιδιά μας στο σχολείο άρρωστα. Ειδικά τώρα, που μια απλή γρίπη μπορεί να πανικοβάλει, παρεξηγώντας τυχόν συμπτώματα, ως συμπτώματα κορωνοϊού.

Παρακάτω θα βρείτε του συνδέσμους για να διαβάσετε – κατεβάσετε, την ανακοίνωση του σχολείου για το κλείσιμο του τμήματος, και την οδηγία- πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ανακοίνωση σχολείου

Οδηγία – πρωτόκολλο ΕΟΔΥ

Με υπομονή και επιμονή, όλοι μαζί, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε και αυτή την σκόπελο.
Υγεία, δύναμη και υπομονή σε όλους σας.

Υ.Γ.: Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναδημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις του σχολείου πριν αυτές ανέβουν στο site του σχολείου. Η έγκυρη ενημέρωση σας πρέπει να γίνετε πρώτα από επίσημες οδούς.

Το ΔΣ του Συλλόγου γονέων & Κηδεμόνων
του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

One Reply to “Αναστολή Λειτουργίας Τμήματος λόγω Covid-19”

  1. Καλημέρα,

    Πιο αναλυτικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (και σχετικά με τον ορισμό των στενών επαφών σε σχολικές μονάδες, σελ. 7) μπορείτε να βρείτε επίσης στο link: https://bit.ly/33Zckc3.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s